Ock

Gelişen teknoloji ve bilimsel ilerlemeler, eğitim dünyasında da çeşitli değişikliklere sebep olmaktadır. Bu bağlamda, öğrencilerin bilimle daha yakından tanışmasını ve doğa ile etkileşimini artırmayı hedefleyen, kurucusu olduğumuz ve 4 ortak ülke ile yürüttüğümüz (Türkiye, Moldova, Romanya, Yunanistan) "Science In Nature" projesi kapsamında, proje koordinatörleri tarafından öğretmenlere yönelik bir toplantı düzenlendi.

Ock

Ülkemizin uzay alanındaki 10 yıllık yol haritasının belirlendiği Millî Uzay Programımız kapsamında belirlenen 10 hedeften bir tanesi de Türk Astronot ve Bilim Misyonudur. Bu proje ile ilk kez bir Türk vatandaşını uluslararası iş birliği ile uzaya göndermek, Uluslararası Uzay İstasyonunun altyapısını kullanarak bilimsel deneyler yapmak ve ülkemizin uzay alanındaki görünürlüğünü artırmak hedefi ortaya konulmuştur.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönem son haftasında öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlakî açıdan çok yönlü gelişimini esas alan yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" çerçevesinde 15 Ocak Salı günü saat 13.30'da okulumuz 9.Sınıfları arasında bir bilgi yarışması yapıldı.

Ock

Ankara Diksiyon kurucusu ve seslendirme sanatçısı Tolga BARE anlatımı ve Dil Gönüllüleri destekleri ile etkinlik düzenlendi.

Ock

Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlandığı belirtilmektedir.

Ock

09.01.2024 Salı günü saat 10.00' da Trabzon Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen Liselerde Bilim Uygulamaları programına katıldık.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Aralık Ayı etkinliklerimiz devam ediyor.

Ara

8 ülke (Romanya, Türkiye, Slovakya, Yunanistan, Moldova Cumhuriyeti,  Hırvatistan, Gürcistan ve İtalya) ortaklığında yürütülen  SAVE ENVIRONMENT WITH 3R’S projesi yürütücü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan proje ekibinin  katılımı ile  “Waste Management” (Atık Yönetimi) konulu e-Twinning proje toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi Kasım ayı çalışmalarımız tamamlandı.

Ara

Okulumuzda "Dlimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde "Bilen Oturur" etkinliği gerçekleştirildi.

Ara

Futsal turnuvasının galibi 12/A sınıfı olmuştur.

İYİ Kİ ÖĞRETMENİM...

Kas

Okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize Diyabet semineri verilmiştir.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümünde  hafta boyu okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendik.

DSİ Yalıncak Taşkın müzesine  gözlem ve inceleme